SACCORD van start!

Op 30 januari ging in het Italiaanse Matera het tweejarige Europese SACCORD project daadwerkelijk van start. De Federatie Creatieve Industrie is een van de 6 partners.

The European Skills ACCORD is een Europees gefinancierde actie in het kader van het Erasmus plus Forward Looking Projectprogramma van de EU. Het doel van SACCORD is tweeledig: het ondersteunen van het grootschalige partnerschap (LSP) voor creatieve vaardigheden en het bevorderen van de oprichting van lokale ecosysteempartnerschappen (LEP's). Deze LEP's zullen lokale partnerschappen vormen om bij- en nascholingsinitiatieven op lokaal niveau te coördineren, terwijl ze ook de Europese Skills Agenda ondersteunen met het Pact voor Skills. Daarnaast wil SACCORD gegevens over vaardigheden verzamelen en de implementatie van microcertificaten in het CCI-ecosysteem onderzoeken. SACCORD gastheer zijn voor de Creative Skills Week in 2024 en 2025.

CreativeFED (EFCE)MaterahubHKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)ELIABEDA - The Bureau of European Design AssociationsCreative Region Linz & Upper AustriaKreativní PrahaFederatie Dutch Creative Industries

Loading more content...