Fred Schoorl nieuwe voorzitter Federatie Creatieve Industrie

Per 1 juli neemt Fred Schoorl het voorzitterschap van de Federatie Creatieve Industrie over van Suzanne Henning die zich de laatste maanden moest laten vervangen door oud-voorzitter Han Bekke. De Federatie kent een jaarlijks onder de leden roulerend voorzitterschap. Fred Schoorl is directeur van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus BNA.

Fred Schoorl is naast zijn directeurschap bij de Koninklijke BNA (architecten) een ervaren moderator, dagvoorzitter, columnist, publicist, spreker en strategisch adviseur. Vooral op het terrein van cultuur en erfgoed, natuur en landschap, duurzame ontwikkeling en ook architectuur en gebiedsontwikkeling is hij nationaal en internationaal actief. Met kennis van inhoud, gezag, humor en energie weet hij partijen te confronteren en zalen tot leven te brengen. Hij werkte eerder als zelfstandig ondernemer, ambtenaar bij OCW en als directeur bij o.a. het Nirov en Ymere. Hij staat verder bekend als de initiator en ‘architect’ van het project Belvedere. In de afgelopen jaren was hij initiatiefnemer voor veel verschillende projecten en programma’s, zowel in de werk- als privésfeer. OP zijn impuls zich ontwikkelde de BNA zich van een beroepsvereniging tot een eigentijdse branchevereniging. Voor dat proces kreeg hij met de BNA uit handen van een deskundige jury de zogenaamde DNA Award als ‘game changer’ voor de branche.

Fred Schoorl is te bereiken via voorzitter (at) dutchcreativeindustries.nl

Loading more content...