EIT KIC Multi-million Euro partnership for Culture & Creativity gelanceerd!

Zojuist is bekend geworden dat het Europese onderzoeksinstituut EIT de voorlopig laatste KIC heeft gegund aan het ICE consortium met de Federatie Creatieve Industrie als een van de meer dan 200 partners uit 20 landen.

Nadat vorige week twee consortia waren geselecteerd voor de laatste ronde viel kort na de pitch gisteren al de beslissing van de EIT. Voor Nederland betekent dat onder meer dat Amsterdam zal gaan functioneren als Colocation Centre voor Noordwest Europa, de Federatie Creatieve Industrie heeft als enige nationale organisatie een plek in de governing board. Het consortium, waarvan de ontwikkeling is gefinancierd door de deelstaat NRW en Fraunhofer, krijgt de beschikking over 6 miljoen euro om zo snel mogelijk van start te kunnen gaan heeft als missie:
 
​to inspire and facilitate collaborative innovation in the Cultural and Creative Sectors​ ​and Industries (CCSI). From culture to communities, creatives to capital, small and large entrepreneurs to markets,​ ​imagination to technology, EIT Culture & Creativity will strengthen innovation and power Europe’s green and digital​ ​transformatio​n​
 
en als doel om uiteindelijk in 2030 het volgende te hebben bereikt:
  • 1 500 graduates from EIT-labelled programmes
  • 44 000 professionals upskilled in 200 lifelong learning courses
  • 400 tested innovations, 155 marketed innovations, 5500 IP entries
  • 1 100 organisations supported to expand their business and reach
  • EUR 80 million invested in start-ups with 200 start-ups created
  • 250 initiatives that promote and celebrate EU identities, values and culture
  • 100 CCSI-driven community (re)generation initiatives
  • 1 800 CCSI organisations transformed to be more digital, green and social
 

Loading more content...