PRIJS VAN DE KRITIEK 2021 VOOR TASKFORCE CULTURELE EN CREATIEVE SECTOR

De Taskforce culturele en creatieve sector krijgt de Prijs van de Kritiek 2021. De verzamelde Nederlandse theatercritici lauweren de lobbykoepel vanwege de ‘intensieve en eendrachtige behartiging van de belangen van de cultuursector tijdens de coronacrisis’.

De Taskforce ontvangt de prijs vanwege de ‘intensieve en eendrachtige behartiging van de belangen van de cultuursector tijdens de coronacrisis’.
Direct na de sluiting van theaters en concertzalen in maart 2020 sloegen onder meer Kunsten 92 en verschillende branche- en belangenverenigingen waaronder de Federatie Creatieve Industrie de handen ineen met de oprichting van Taskforce. Daarmee volgden ze alle ontwikkelingen op de voet, inventariseerden ze financiële schade en kwamen ze met voorstellen, waarbij er nauw contact was met Den Haag.

‘De coronacrisis is een enorme klap voor de cultuursector, maar zonder de Taskforce zou de schade nog veel groter zijn geweest.’ Aldus de Kring van Nederlandse Theatercritici die de prijs jaarlijks uitreikt.

Loading more content...

Aan het einde van bijna elke week krijgen de leden en relaties van de Federatie Creatieve Industrie een actueel overzicht toegestuurd van zo’n beetje alles wat de creatieve industrie regardeert. Dat kan betrekking hebben op het Nederlandse overheidsbeleid, het beleid van de Europese Commissie, subsidiemaatregelen, wetgeving, publicaties et cetera. En voor het goede begrip: het betreft een knipselkrant met hier en daar een toelichting en geen aangeklede nieuwsbrief. Wilt u ook gebruik van deze dienst? Abonneren kan via onderstaand formulier:

 
Akkoord
Niet akkoord