Creative Holland toont waarde van de creatieve industrie in crisistijd

In deze uitdagende tijd bewijst de creatieve industrie hoe belangrijk zij is voor de veerkracht van de samenleving. Creatieve bureaus uit alle disciplines schieten de zorg, maar ook ondernemers, eenzame ouderen, voedselbanken en elkaar te hulp. Internationaliseringsportal Creative Holland besloot de meest sprekende initiatieven een tijdelijk platform te bieden en daarmee de waarde van de creatieve industrie voor de samenleving te onderstrepen.

Een Coronacrisis Denktank om vastgelopen MKB-ondernemers weer op weg te helpen, een container met twee ingangen en een plexiglazen scheidingswand in het midden voor ontmoetingen zonder besmettingsgevaar, een mondmasker dat samen met een beddenfabrikant wordt gemaakt en een virtueel benefietdiner voor de Voedselbank.

Creatieve bedrijven zijn direct na het afkondigen van de ‘intelligente lockdown’ in actie gekomen om oplossingen te bieden voor nieuwe vragen en problemen die zich van de ene op de andere dag voordoen. Met de inzet van al hun expertise, netwerken en verbeeldingskracht lukt het ze om in zeer korte tijd, waar relevant in samenwerking met de lokale maakindustrie, initiatieven te ontwikkelen die verlichting bieden waar die nodig is.

Creative Holland, normaal gesproken het internationaliseringsportal van en voor de creatieve industrie, richt tijdelijk alle aandacht op deze ‘corona-cases’. “Nu de grenzen goeddeels op slot zijn, verleggen we de focus tijdelijk naar het vermogen van de creatieve industrie om in crisistijd razendsnel te reageren op nieuwe omstandigheden”, zegt Gerbrand Bas, secretaris van de Federatie Creatieve Industrie. “De cases die we nu op dit tijdelijke portal verzamelen laten zien hoe belangrijk creatieve bedrijven zijn voor het vergroten van de weerbaarheid van onze economie en maatschappij!”

Het internationaliseringsportal is via deze link nog steeds actief en vindbaar.

Loading more content...