IM Hans Onno van den Berg

Vorige week overleed in Frankrijk Hans Onno van den Berg, schakel tussen cultuur, politiek en bedrijfsleven in talloze besturen, commissies en werkgroepen, en ook als freelanceconsultant. Hij ontleende zijn publieke bekendheid aan het NOS-radioprogramma Praten over muziek en tussen 2000 en 2011 was hij voorzitter van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.

In die functie stond hij 15 jaar geleden aan de wieg van de koepel van de creatieve sector. Hij onderschreef het belang van een goed georganiseerde creatieve en culturele sector en zag tot zijn tevredenheid dat de brancheorganisaties deze uitdaging oppakten en zichzelf organiseerden in de Federatie Dutch Creative Industries, nu dus Federatie creative Industrie.

In 2016 nam hij het initiatief voor de eerste conjunctuurwijzer voor de creatieve industrie die nog in datzelfde jaar tijdens de Dutch Design Week werd gepresenteerd.

Wij zijn hem dankbaar voor zijn onbaatzuchtige initiatieven, blijmoedig gedeelde inzichten en onnadrukkelijke wijsheid.

Aanstaande maandag 26 augustus is een afscheidsdienst in De Duif.

Loading more content...