Samen werken aan een inclusieve toekomstbestendige creatieve sector

Cultuur verbindt. Cultuur verrijkt. Met het actieplan Cultuur en Creatief Inclusief willen we een sterke, toekomstbestendige cultuursector creëren. Een sector waartoe iedereen in Nederland zich aangetrokken voelt. Dat laatste is nog niet het geval. Culturele instellingen missen zo de kans op nieuw publiek, andere collega's en een inclusieve cultuur binnen de eigen organisatie. Een cultuur die past bij deze tijd en die duurzaam is. Het is tijd voor verandering, tijd voor nieuwe beelden.

Geef je op voor de &Award!

Als oude beelden doorbroken worden, ontstaat er ruimte voor nieuwe. Beelden die passen bij het heden. Er is dit jaar een belangrijke prijs beschikbaar voor zo'n beeldbestormer. Zo'n actieve organisatie die verschillen positief waardeert zodat kunst, cultuur en creativiteit voor iedereen beschikbaar is. Waar ze elke dag hun best doen om aan te sluiten. Daarom is er nu de &Award. Voor die helden die begrijpen dat het niet 'of, of', maar 'en, en' is.

Met deze prijs willen we organisaties stimuleren om meer werk te maken van inclusiviteit binnen hun organisatie. Ben je of ken je een instituut, een organisatie, een bijzonder project dat met succes stappen heeft gezet om cultuur en creativiteit inclusief te maken? Ding dan mee, geef je op, schrijf je in op www.cultuurencreatiefinclusief.nl en wie weet wint jouw inzending € 25.000! Aanmelden kan tot 6 november.

Conferentie Beeld&Storm

De uitreiking van de &Award is onderdeel van de conferentie Beeld&Storm die op 10 december plaatsvindt in Theater Gooiland in Hilversum. Vanaf vandaag is alle informatie te vinden op www.cultuurencreatiefinclusief.nl. Je vindt hier o.a. achtergrondinformatie over het actieplan, de &Award, de conferentie, de online scan Inclusiviteit en de Code Culturele Diversiteit.

Maak een vliegende start!

Wil je een start maken met het bevorderen van inclusiviteit binnen jouw organisatie? Vul dan vooral de online Scan Inclusiviteit in zodat je weet waar jouw organisatie staat op dit vlak, en wat je zou kunnen doen om vervolgstappen te zetten. Wil je als podium, cultureel instituut, museum, theater, floreren in het heden? Kom dan nu in actie om nieuw publiek en nieuwe collega's een thuis te bieden.

Loading more content...