Creative Business Cup naar China

Afgelopen donderdag 16 november werd in Kopenhagen door een internationale jury de Chinese national winner als beste creative startup van 2017 aangewezen.

Het event, dat in 2012 in Kopenhagen ontstond, heeft tot doel de creatieve industrie een internationaal platform te verschaffen voor creatieve startups. Maar liefst zestig landen (!) waaronder Nederland, vaardigden hun nationale winnaar af. Deze winnaars kregen een intensief tweedaags trainingsprogramma aangeboden en werden vervolgens in staat gesteld hun business case te pitchen voor diverse competities. Met dus als winnaar een Chinese startup Cellrobot.

Dat gold ook voor de Nederlandse startup 'Festival Wallet' van de Amsterdamse Suzanne Eikmans, die ondanks een strakke pitch, strandde in de voorronde.

Festival Wallet is volgens Suzanne dé applicatie waarmee je snel, eenvoudig en veilig kunt betalen op festivals. Niet meer in de rij staan en geen munten meer verliezen of overhouden: 'Festival Wallet is het ultieme content management systeem voor organisaties, waarbij het tegemoet komen van je publiek centraal staat.'

De organisator van de Creative Business Cup maakte vrijdag aan het eind van de national partners bijeenkomst bekend CBC te willen omvormen tot Creative Buisiness Network.

De Federatie Dutch Creative Industries is de 'National Partner' van dit event en verzorgde samen met de Hogeschool van Amsterdam de Nederlandse inzending 'Festival Wallet'

Loading more content...