Inschrijving Creative Business Cup geopend

PERSBERICHT

Inschrijving Creative Business Cup geopend

Amsterdam, 20 juli 2016 – Met onmiddellijke ingang is het ook voor Nederlandse creative start-ups in te schrijven voor de internationale Creative Business Cup.

De Creative Business Cup heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevende prijs voor ’s werelds beste creatieve startup. De finalisten van de nationale competities die door de nationale partners worden georganiseerd maken kans op de prijs die op 20 november van dit jaar in Kopenhagen wordt uitgereikt.
De inschrijving voor de Nederlandse Creative Business Cup is inmiddels geopend en sluit op 10 augustus. Op 15 augustus zal bekend worden gemaakt welke Nederlandse creative start-up op 20 en 21 november in Kopenhagen mag pitchen voor de hoofdprijs.

De nationale winnaars worden in november in Kopenhagen door een internationale jury beoordeeld op originaliteit, creativiteit, marktpotentieel, managementstructuur en business model en financiële flair. De CBC bestaat uit een geldbedrag (€15.000) en deelname aan een eersteklas trainingsprogramma met persoonlijk advies over internationalisering en begeleiding bij het binnenhalen van investeerders (ter waarde van €40.000). Er kan worden ingezonden in verschillende categorieën: Food, Health, Now We Move, Play & Learn, Connectivity, Sustainable Living, and Fintech.

Het programma is opgezet ter ondersteuning van creatieve start-ups en beleeft een jaarlijks hoogtepunt tijdens de uitreiking in Kopenhagen. De Creative Business Cup kent voorrondes in 25 landen waaronder Australië, Brazilië, Kenia en Maleisië. De initiatiefnemers van de Nederlandse Creative Business Cup zijn de Federatie Dutch Creative Industries en Cultuur+Ondernemen.

Jury

De Nederlandse jury bestaat uit

  • Harry Starren (voorzitter), voorzitter Federatie Dutch Creative Industries
  • David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het directoraat-generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken
  • Lex van Teeffelen, lector Financiële en Economische Advisering Kenniscentrum Innovatie & Business Faculteit Economie & Management Hogeschool Utrecht
  • Jo Houben, directeur Cultuur+Ondernemen

Aanmelden, nomineren en informatie klik hier

@creativebizzcup: www.creativebusinesscup.com: Logo’s hier

Voor meer informatie: Federatie Dutch Creative Industries, Gerbrand Bas, +3162336577, info@dutchcreativeindustries

Loading more content...