Creatieve industrie beslaat 5% van het Europese arbeidspotentieel

Een recente studie van het Engelse NESTA toont aan dat inmiddels 5% van de Europese beroepsbevolking werkzaam is in de creatieve industrie. In Nederland is dat  volgens dezelfde studie (2013) meer dan twee keer zo veel: 10,9%. 

thumbnail of creative_economy_employment_in_the_uk_and_the_eu_v8

Loading more content...

Aan het einde van bijna elke week krijgen de leden en relaties van de Federatie Creatieve Industrie een actueel overzicht toegestuurd van zo’n beetje alles wat de creatieve industrie regardeert. Dat kan betrekking hebben op het Nederlandse overheidsbeleid, het beleid van de Europese Commissie, subsidiemaatregelen, wetgeving, publicaties et cetera. En voor het goede begrip: het betreft een knipselkrant met hier en daar een toelichting en geen aangeklede nieuwsbrief. Wilt u ook gebruik van deze dienst? Abonneren kan via onderstaand formulier:

 
Akkoord
Niet akkoord