De Akademie van Kunsten, die vorig jaar van start ging, krijgt er zestien nieuwe leden bij.

De Akademie van Kunsten, die vorig jaar van start ging, krijgt er zestien nieuwe leden bij. Ze zijn afkomstig uit de wereld van muziek, design, dans, film, beeldende kunst, mode, theater, poëzie en architectuur. 

Bekende namen uit de wereld van design, mode en architectuur zijn respectievelijk Jurgen Bey, Irma Boom, Iris van Herpen en Adriaan Geuze.

2015-01-12_182641

De Akademie van Kunsten telt nu 35 leden, uit de hele breedte van de kunst.
Ze heeft tot doel de stem te vertolken van de kunsten in de Nederlandse samenleving (inclusief de politiek). In dit kader vonden in samenwerking met diverse organisaties een aantal goedbezochte activiteiten plaats zoals het Paradisodebat (in samenwerking met Kunsten ’92) een discussiebijeenkomst over de waarde van kunst en cultuur (en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid), een discussieavond over engagement in de kunst (met Platform Beeldende Kunst) en een discussiemiddag over kunstonderwijs op basisscholen. Het bevorderen van de interactie tussen kunst en wetenschap is een tweede doel van de Akademie van Kunsten. Dat gebeurde vooral in samenwerking met leden van de KNAW en De Jonge Akademie.
De Akademie van Kunsten, die mede op initiatief van minister Bussemaker werd opgericht, is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Belangrijkste criterium bij de keuze van leden hun artistieke prestatie. Belangrijkste criterium bij de keuze van leden hun artistieke prestatie.

Meer informatie: www.akademievankunsten.nl

Loading more content...