Nederlandse creatieve industrie pakt uit op de Medica!

De Federatie Dutch Creative Industries verzorgt de bijdrage van de Nederlandse creatieve industrie op de Medica in Düsseldorf van 16-19 November van dit jaar. Deelname staat open voor creatieve bedrijven

Duitsland staat internationaal bekend als het land met de meest innovatieve en hoogwaardige medische technologie. Sterker nog, Duitsland kent tientallen al dan niet honderden grote OEM’ers (van het formaat Philips) die stuk voor stuk wereldmarktleider zijn. Én Duitsland is gastheer van de meest bekende en grootste medische vakbeurs ter wereld (Medica te Düsseldorf) die tevens als strategische beurs voor de topsector LSH is verkozen). Naast grote kansen voor de medische hightech MKB’ers (toeleveranciers van OEM’ers) is het een uitstekend voorbeeld buurland voor het Nederlandse MKB. Met meer dan 132.000 bezoekers en ruim 4.600 exposanten is de Medica 2014 nog steeds dé vakbeurs voor de Life Sciences & Health én medisch-technologische industrie.

De combinatie van de nieuwste medische product- tentoonstellingen en de vele netwerkmogelijkheden voor bezoekers vanuit meer dan 120 landen maakt van de Medica hét trefpunt voor specialisten, investeerders, zakenmensen en professionals werkzaam in de medische sector. De Task Force Health Care organiseert in samenwerking met de Vereniging FME-CWM voor de vijfde keer een Holland Paviljoen op deze vooraanstaande medische beurs.

TFHC staat bijzonder positief tegenover samenwerking met de topsector creatieve industrie en ziet grote meerwaarde ten opzichte van de eigen eerdere inspanningen en propositie. Het domein Health vertegenwoordigd een grote potentie voor de subsectoren zijn Design, (Serious) Gaming, Architectuur, Interieur Architectuur, Media en ICT en Fashion. De Medica is het primaire acquisitie en promotieplatform in Europa, ook voor de Nederlandse creatieve industrie. Om die reden is de Medica door deze sectoren voorgedragen als ‘strategische beurs.

Doel

De aanwezigheid op de Medica in samenwerking met de topsector LSH is een belangrijke uitwerking van de cross-overs die de Topsector Creatieve Industrie zoekt met andere Topsectoren. Voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen moeten de Topsectoren samenwerken en dwarsverbanden leggen. Dit geldt in sterke mate voor de creatieve industrie en de rol die zij als enabler kan spelen voor andere sectoren. Mede hierdoor kan het gezamenlijk optrekken in het buitenland voor versnelling en vergroting van de internationale opdrachten zorgen.

Deelname

Het project richt zich in de eerste plaats op ‘willers en kunners’. Dit geldt zowel voor de creatieve bedrijven als de overige (kennis-) partner die deelname aan de Medica op hun beurt tot onderdeel van hun eigen strategie maken. Dit selectiecriterium is een succesvoorwaarde op de lange termijn. De Medica is in de eerste plaats een kennismakings- en uitwisselingsplatform dat op korte of lange termijn tot business kan leiden.

Belangstelling? Laat het ons snel weten: http://goo.gl/forms/8DAwhjJfK0

  • http://www.medica.de/
Loading more content...