Topsector Creatieve Industrie lanceert CLICKNL

Topsector CreatieveIndustrie lanceert CLICKNL met wervelende roadshow en startsein tijdens Dutch Design Week 2012

Het afgelopen half jaar heeft een klein team, onder aanvoering van directeur CLICKNL Valerie Frissen, hard gewerkt om het creatieve bedrijfsleven - van omroepbedrijf tot designer, van architect tot gamebedrijf en van app-ontwikkelaar tot modeontwerper -  in contact te brengen met de kenniswereld, om met elkaar ambitieuze plannen te maken voor de komende jaren. De letters CLICK staan voor  Creativity, Learning, Innovation, Co-creation, Knowledge.

De creatieve industrie groeit met 6 % sneller dan de rest van de Nederlandse economie. Met 97.020 bedrijven, 172.000 werkzame personen, een jaarlijkse omzet van €7,1 miljard en een aandeel van meer dan 2% in het BBP levert de sector een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. State of the art kennisontwikkeling is essentieel om de Nederlandse creatieve industrie ook internationaal een leidende positie te geven. CLICKNL gaat zich daar in de komend jaren op richten.

Over CLICKNL
CLICKNL vloeit voort uit het topsectorenbeleid van het kabinet Rutte dat de creatieve industrie tot één van negen topsectoren van de Nederlandse economie heeft benoemd .CLICKNL bestaat uit zeven CLICKNL- Networks, met ieder een specifieke focus en een eigen kennis- en innovatie-agenda: games, fashion, architectuur, design, media &ICT, business innovation en cultureel erfgoed. Daarnaast heeft CLICKNL een klein bureau, dat verantwoordelijk is voor de verbinding en kruisbestuiving tussen die netwerken.
Loading more content...