Eerste editie Creative Business Cup van start!

’s-Hertogenbosch, 12-06-2012 - De zoektocht naar de beste creatieve ondernemer van Nederland is begonnen. In de Creative Business Cup competitie worden Nederlandse ondernemers uitgedaagd een businessplan in te sturen dat naast marktpotentie, economische flair en originaliteit een flinke dosis creativiteit laat zien. De winnaar reist op 12 november 2012 af naar de Deense hoofdstad Kopenhagen om daar met finalisten uit andere landen te strijden om de Global Creative Business Cup.

De businessplannen worden beoordeeld door Nyenrode Business Universiteit en een gerenommeerde vakjury bestaande uit Harry Starren (Dutch Design Fashion & Architecture), Victor van der Chijs (OMA), Ewald Smits (Sprout/MT MediaGroep), Frank Kwakman (Nyenrode) en Liesbeth in ’t Hout (Flinterman & In ’t Hout). De ondernemer met het best beoordeelde plan maakt in Kopenhagen kans op de Global Creative Business Cup, een prijs bestaande uit deelname aan een eersteklas trainingsprogramma met persoonlijk advies over internationalisering en het binnenhalen van investeerders (waarde ruim €40.000,-). Voor de Nederlandse winnaar wordt een vergelijkbaar prijzenpakket beschikbaar gesteld door Cultuur-Ondernemen.

Topsector
De Creative Business Cup wordt georganiseerd in 25 landen waaronder Australië, Brazilië, Kenia en Maleisië. De Nederlandse initiatiefnemers zijn de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers, European Design Centre, Federatie Dutch Creative Industries en Nyenrode Business Universiteit. De creatieve industrie is een van de negen topsectoren in het Nederlandse bedrijvenbeleid. Hedy d’Ancona, voorzitter Federatie Dutch Creative Industries: “De verschillende branches in de creatieve industrie hebben de afgelopen jaren heel veel van de grond getild. Daarmee toonden ze aan dat ze terecht als een topsector van onze economie werden aangewezen. Nu gaat het erom nieuwe vormen van samenwerking te smeden tussen de verschillende creatieve branches.”

De sluitingsdatum voor deelname is 14 augustus 2012. Kijk voor meer informatie over de Nederlandse competitie en de aanmeldprocedure op www.creativebusinesscup.nl

Loading more content...