Beste Opdrachtgever Award

Een van de special awards van de Dutch Design Awards is de Beste Opdrachtgever Award, een prijs die het belang en de waarde van een goede samenwerking tussen opdrachtgever en designbureau of designers erkent.

Met deze speciale award biedt Dutch Design Awards een podium waar de belangrijke relatie tussen ontwerper en opdrachtgever op waarde wordt geschat, en goed opdrachtgeverschap wordt beloond.

Royal VKB winnaar 2010
De vakjury van de Dutch Design Awards (DDA) zei over de winnaar: “Royal VKB is een voorbeeld van innovatie door design. Zij gebruiken de kwaliteit en authenticiteit van Nederlands design waardoor zij wereldwijd worden gezien als eigenwijs en toonaangevend. De jury beloont Royal VKB voor een innovatieve, consistente en congruente bedrijfsstrategie.”

Vakjury
Volgens de vakjury van de DDA komt design tot het beste resultaat als “design de driving force is voor visievorming, management en/of ondernemerschap en tegelijkertijd een middel is voor economische en sociale waardecreatie.” De selectiecriteria die worden gehanteerd bij deze prijs bestrijken het gehele proces – van selectie van bureau tot briefing, de plaats van design in het bedrijf, de mate waarin design wordt gekoppeld aan de strategische doelen, de samenwerking, de ruimte voor creativiteit, omgaan met vernieuwing en het uiteindelijk borgen van de resultaten in de organisatie.

Uw beste opdrachtgever voordragen?
Bureaus zijn van harte uitgenodigd om hun beste opdrachtgever voor te dragen voor deze award. Dat kan door het invullen van het deelnameformulier. Deelname is gratis en kan tot 15 juni.
Begin juli selecteert de jury de finalisten uit alle aanmeldingen. In september worden de geselecteerde opdrachtgevers uitgenodigd voor een jurypresentatie. De winnaar wordt begin oktober bekend gemaakt.

Lees hier meer over de Beste Opdrachtgever Award

Loading more content...