Suzanne Henning

Suzanne Henning (1971) is sinds de zomer van 2021 voorzitter van de Federatie Creatieve Industrie.

Zij studeerde Publiciteit en Cultuur aan de Hogeschool van Amsterdam en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een spilfiguur in de creatieve industrie. Vijftien jaar lang was ze verbonden aan een fotografiestudio en sinds 2016 is zij directeur van DuPho., de beroepsvereniging van professionele fotografen.

Als bestuurder is Henning daarnaast betrokken bij verschillende organisaties. Zo is zij sinds 2016 bestuurslid van Pictoright en sinds 2018 van de Embassy of Dutch Creativity. In 2020 werd ze ook lid van de stuurgroep van de Creatieve Coalitie, een bundeling van 46 belangenorganisaties uit de culturele en creatieve sector. 

 

Hennings voorzitterschap van de FCI begint in een lastige tijd. “De coronacrisis duurt nu al een tijd en je ziet ook dat alles erg turbulent is. Bij de FCI zijn veel verschillende organisaties en mensen betrokken. Binnen de creatieve sector is er veel verschil in de uitwerking van de coronamaatregelen: de ene groep heeft het moeilijker dan de andere.” Ook voor de FCI was het een roerige tijd, maar desondanks heeft de federatie veel goed werk kunnen doen, stelt Henning. “De komende periode liggen er veel kansen voor de creatieve industrie in het verschiet en daar heeft de federatie zeker aan bijgedragen.” Zo staat er in het nieuwe regeerakkoord dat de creatieve industrie meer bij maatschappelijke vraagstukken zal worden betrokken.

 

Als voorzitter zal Henning de huidige koers van de FCI doorzetten. “Alle doelen die de FCI al heeft gerealiseerd, blijven we effectief invullen. Daarnaast gaan we een nieuw traject in om de strategie voor de komende periode te bepalen, waarmee we weer een paar jaar vooruit kunnen.” Henning zal zich in haar rol van voorzitter vooral inzetten op het verbinden en samenbrengen van partners en leden.

Loading more content...