Creatieve Industrie definitief in Horizon Europe!

Afgelopen dinsdag bepaalde een commissie onder andere dat de creatieve industrie zal worden voorgesteld als een van de researchprioriteiten van Horizon Europe, het meest ambitieuze EU-innovatieprogramma ooit.

In totaal zijn vijf missies (klimaatverandering, kanker, gezonde oceanen, klimaatneutrale en slimme steden, voedsel en bodemgezondheid) en acht partnerschapsgebieden overeengekomen. Horizon Europe zal ook nieuwe interventiegebieden introduceren, waaronder steun voor sociale wetenschappen en geesteswetenschappen (SSH) en creatieve industrie, via een speciale cluster voor "Cultuur, creativiteit en inclusieve samenleving".

Loading more content...

Aan het einde van bijna elke week krijgen de leden en relaties van de Federatie Creatieve Industrie een actueel overzicht toegestuurd van zo’n beetje alles wat de creatieve industrie regardeert. Dat kan betrekking hebben op het Nederlandse overheidsbeleid, het beleid van de Europese Commissie, subsidiemaatregelen, wetgeving, publicaties et cetera. En voor het goede begrip: het betreft een knipselkrant met hier en daar een toelichting en geen aangeklede nieuwsbrief. Wilt u ook gebruik van deze dienst? Abonneren kan via onderstaand formulier:

 
Akkoord
Niet akkoord