Smart Culture – Kunst en Cultuur

Ervaren onderzoekers (WO en HBO) kunnen financiering aanvragen voor onderzoek op het gebied van kunst en cultuur.

De ronde Smart Culture - Kunst en Cultuur is gericht op onderzoek op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed en media in relatie tot de creatieve industrie. Het doel is verbindingen te leggen tussen concrete innovatieve kunst- en cultuurpraktijken en meeromvattende wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

De call beoogt een bijdrage te leveren aan het versterken van het ecosysteem van de creatieve sector d.m.v. financiering van gezamenlijk onderzoek door HBO- en WO-instellingen, vanuit de gedachte dat fundamenteel en praktijkgericht onderzoek elkaar kunnen versterken. De onderzoeksonderwerpen kunnen betrekking hebben op de hele breedte van de culturele en creatieve keten; van creatie tot productie en receptie met specifiek aandacht voor de maker.

Financiering kan worden aangevraagd door consortia van tenminste één onderzoeker en tenminste één private partner. Daarnaast worden publieke partners uitdrukkelijk uitgenodigd tot deelname. Onderzoeksvoorstellen hebben betrekking op de volgende disciplines: kunst, cultuur, erfgoed en media, inclusief podiumkunsten (muziek en theater), film, design, mode, literatuur en architectuur.

Hoofdaanvragers vanuit het WO dienen ervaren gepromoveerde onderzoekers te zijn met een aanstelling aan een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinsituut. Hoofdaanvragers vanuit het HBO dienen werkzaam te zijn als lector of senior onderzoeker met een aanstelling bij een Nederlandse hogeschool.De aan te vragen financiering bedraagt minimaal 200.000 euro en maximaal 500.000 euro.

  • https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/sgw/smart-culture---kunst-en-cultuur/smart-culture---kunst-en-cultuur.html

 

Loading more content...