Vooral digitale industrie, gaming en design zitten in de lift

PERSBERICHT

Vooral digitale industrie, gaming en design zitten in de lift

Toenemend vertrouwen bij creatieve industrie

Amsterdam, 23 oktober 2016 – Ondernemers in de creatieve industrie hebben meer vertrouwen in de toekomst. Het ondernemersvertrouwen van de leden van de Federatie Dutch Creative Industries (FDCI) is tussen de eerste en de tweede helft van 2016 met 40 procent gegroeid.

Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde ConjunctuurWijzer Creatieve Industrie. Het gemiddelde ondernemersvertrouwen van alle acht bij de FDCI aangesloten branches komt op 31. Dat is ruimschoots meer dan het ondernemersvertrouwen in de zakelijke dienstverlening (8,4) en de kunsten (7,8). Er zijn wel grote verschillen tussen sectoren: de vertrouwensindex loopt uiteen van 7 (fotografie) tot 57 (digitale industrie).

De uitkomsten zijn gebaseerd op een enquête onder de leden van de acht brancheorganisaties die bij de Federatie zijn aangesloten. Hun werd gevraagd een terugblik te geven over de eerste helft van 2016 en een verwachting uit te spreken voor de tweede helft van 2016.

Groeiende omzetten

Intussen constateert een grote meerderheid van de creatieve ondernemers dat het werven van nieuwe klanten en het meedoen aan pitches wel steeds meer inspanning vraagt. En bij de branches waar die vraag relevant was (gaming, communicatieadvies, mode en textiel) blijkt een meerderheid toenemende problemen te ervaren bij het werven van voldoende opgeleid en geschikt personeel.

Over de uitkomsten zegt Harry Starren, voorzitter van FDCI: ‘De creatieve industrie voegt als
groeisector waarde toe aan alle andere takken van sport en is vergelijkbaar met wat kruiden doen in een maaltijd: ze maken ook bij een beperkte omvang het verschil.’

Voor meer gevevens zie http://conjunctuurwijzer.nl/creatieve-industrie/


Over FDCI
De Federatie Dutch Creative Industries verenigt de brancheorganisaties BNA, BNO, BNI, DDA, DGA, DuPho, Modint en VEA. In opdracht van FDCI heeft de ConjunctuurWijzer in september 2016 onderzoek gedaan naar toekomstverwachtingen van ondernemers in de creatieve industrie.

Voor meer informatie: Federatie Dutch Creative Industries, Gerbrand Bas, 062336577, info@dutchcreativeindustries

Loading more content...