Amsterdam innovatiehoofdstad Europa

Amsterdam mag zich twee jaar lang Europese hoofdstad van innovatie noemen. De stad is de winnaar van de finaleronde van de iCapital-competitie, een prijs die iedere twee jaar wordt uitgereikt door de Europese Commissie.

De prijs, die vrijdag werd uitgereikt door het Europese Comité van de Regio's in Brussel, is bedoeld voor een stad met het beste 'innovatie ecosysteem' gekenmerkt door het verbinden van burgers, publieke organisaties, scholen en bedrijven.

Amsterdam is genomineerd voor zijn benadering van slimme groei, start-upbedrijven, leefbaarheid en digitale sociale innovatie. Carlos Moedas, de Europese commissaris voor onderzoek, wetenschap en innovatie, zei dat Amsterdam de prijs verdiend heeft vanwege de 'holistische visie' op innovatie in en voor de stad.

Loading more content...