Crossover Works #5: Themanummer over innoveren met de creatieve industrie

München, 22 februari 2016 – Tijdens de officiële opening van de Munich Creative Business Week heeft de Beierse Minister van Economische Zaken Ilse Aigner vandaag het eerste exemplaar van de Duitstalige publicatie Crossover Works #5 ontvangen uit handen van David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het directoraat-generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken.

Crossover Works #5 bevat wederom een aantal succesvolle voorbeelden van innovatie met de creatieve industrie.

Nederland is partnerland van de München Creative Business Week van 20-28 februari 2016. De Nederlandse creatieve industrie presenteert zich tijdens de MCBW als aanjager van innovatie voor een betere toekomst. De vijfde editie van Crossover Works sluit daar bij aan met drie essays en acht case-beschrijvingen van succesvolle innovatieprojecten.

Crossover Works is een serie publicaties van de Federatie Dutch Creative Industries in samenwerking met CLICKNL, Dutch Creative Council, Kamer van Koophandel en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, waarin de succesvolle resultaten worden beschreven van samenwerking van de creatieve industrie met andere topsectoren.

Toekomstgerichte mindset

“De creatieve industrie kenmerkt zich door een groot vermogen om out of the box te denken, door het centraal stellen van de gebruiker, een toekomstgerichte mindset en snelle adaptatie van nieuwe technologische mogelijkheden. Dit vertaalt zich niet alleen maar in innovatieve producten en diensten, maar ook in vernieuwende bedrijfsvormen en verdienmodellen.” Aldus Berthold Leeftink, directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken in zijn voorwoord voor de publicatie.

Naast essays over cross-overs in het onderwijs, de ontwerpbenadering van problemen en de invloed van design op sociale vraagstukken, bevat Crossover Works #5 case-beschrijvingen van baanbrekende designprojecten als Refugee Republic, Amsterdecks zwemsteigers, The Ocean Cleanup, Achilles Initiative (een game die militairen helpt trauma’s te verwerken) en de BMW i8 sportwagen.

Alle edities van Crossover Works #5 zijn te downloaden via http://dutchcreativeindustries.nl/crossoverworks/


Voor meer informatie: Federatie Dutch Creative Industries, Gerbrand Bas, +3162336577, info@dutchcreativeindustries  

MCBW Eröffnung in der BMW Welt am 22.02.2016 in Muenchen.FotocreditHannes Magerstaedthannes@magerstaedt.deTel.01728178700

MCBW Eröffnung in der BMW Welt am 22.02.2016 in Muenchen.FotocreditHannes Magerstaedthannes@magerstaedt.deTel.01728178700

Loading more content...