Sterke groei MKB in Topsector Creatieve Industrie

Het totaal aantal MKB-bedrijven actief in topsectoren is in de periode 2010-2013 met 7 procent gestegen van ruim 304 duizend naar bijna 326 duizend. Dit blijkt uit de onlangs verschenen Monitor Topsectoren 2015

De ontwikkeling in het aantal mkb-bedrijven binnen de topsectoren loopt overigens sterk uiteen. Zo groeide in de creatieve industrie het aantal MKB-bedrijven in de periode 2010-2013 met ruim 15 procent en in de sector waar high tech systemen en materialen worden ontwikkeld en gemaakt met bijna 9 procent. In de transport- en opslagsector steeg het aantal bedrijven ook nog met bijna 6 procent. Het aantal MKB-bedrijven in de food-gerelateerde topsectoren tuinbouw en Agri & food daalde daarentegen met respectievelijk een kleine 9 en 2 procent.

Loading more content...