Adrian van Hooydonk twee keer in het zonnetje!

De verdiensten van BMW topontwerper Adrian van Hooydonk, ook voor Nederland en de Nederlandse creatieve industrie zijn algemeen bekend en onomstreden. Dat is voor zowel de initiatiefnemers van de Global Design Award als het bestuur van de BNO om hem extra in het zonnetje te zetten.

Global Innovation Award

De Global Innovation Award is de eerste europese prijs op dit terrein. De auteur Holslag zegt in zijn boek dat de weg van europa de weg van Innovatie en kwaliteit moet zijn (en eigenlijk al is). Welke Europese bedrijven slagen hierin? Om een wereldwijd produkt of dienst te leveren die illustrerend is voor die ambitie? Waarin innovatie en kwaliteit op het hoogste niveau gecombineerd worden? Uit het juryrapport: 'The success achieved by Adrian van Hooydonk is not a short-term matter. For over twenty years, he has been involved in the design concepts of BMW; during the past five years, he has shown leadership with respect to every product that the BMW group has revealed to the world.' De Global Innovation Award is een initiatief van Jan Verhoeven en Harry Starren en wordt ondersteund door de Federatie Dutch Creative Industries.

 

Erelid BNO

Het Topteam Creatieve Industrie heeft Duitsland aangewezen als focusland in 2015. Gezien de bijzondere relatie tussen Nederland en Duitsland grijpt het bestuur van de BNO dit moment aan om Adrian van Hooydonk – als Nederlands hoofdontwerper van een gerenommeerd Duits bedrijf – te benoemen tot erelid van de BNO vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het vak.

Adrian van Hooydonk (1964) studeerde industrieel ontwerp aan de TU Delft en het Art Center Europ in Vevey, Zwitserland. In 1992 begon van Hooydonk als ontwerper bij de BMW Group. Van 2001 tot 2004 was hij directeur van het internationaal vermaarde designbureau Designworks USA in Californië, een dochteronderneming van de BMW Group. In 2009 werd hij hoofd van de ontwerpafdeling van BMW autodesign. Adrian van Hooydonk drukte zijn stempel onder andere op het ontwerp van de BMW 6 en 7 serie. Meer recentelijk was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe Mini, de auto die in Born bij VDL Nedcar wordt gemaakt en de redding van dit bedrijf heeft betekend. (BNO)

Loading more content...