Nederlandse Creatieve Industrie ontmoet Koningspaar in Hamburg

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken vandaag en morgen de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg. Bij dit werkbezoek wordt het koningspaar vergezeld door minister Ploumen, die gelijktijdig een tweedaagse economische missie naar deze deelstaten leidt. De Nederlandse Creatieve Industrie toont in Hamburg de meest inventieve oplossingen voor huidige stedelijke vraagstukken en laat zien wat zij op het gebouw van innovatieve podium technologie allemaal te bieden heeft.

In het gebouw van Joop van den Ende Academy woont het Koningspaar aanstaande vrijdag eerst een voorstelling van studenten van de Academy bij. Daarnaast zal het paar met 22 bedrijven in gesprek gaan over de laatste vernieuwingen op het gebied van podium technologie. Ondermeer in Virtual Reality , het gebruik van LED in theaters en de succesvolle samenwerking tussen toneelgroepen en de unieke theater technologie opleidingen in Nederland. Daarnaast zullen in aanvulling op diverse bedrijven uit de podium technologie hoek ook Chordify, Nederland’s muzikaalste start-up, acte de presence geven en op het gebied van innovatieve licht technologie Ampco Flashlight.

Aansluitend zullen ze deelnemen aan een interactieve workshop bij met als thema ‘intelligente mobiliteit in de stad’. Barbera Wolfensberger en Jeroen van Erp van het Topteam Creatieve Industrie, ontvangen het Koningspaar. Vervolgens gaan Nederlandse en Duitse beleidsmakers, instellingen, bedrijven en universiteiten met elkaar in dialoog en brainstormen over nieuwe vormen van openbaar vervoer te land en te water.

Met “Projekt Hamburg 2030” toont de stad Hamburg een toekomstconcept waarin het vooral om duurzaam verkeer gaat. Hamburg en andere grote Duitse steden hebben behoefte aan inventieve oplossingen voor stedelijke vraagstukken. De Nederlandse creatieve industrie profileert zich hierbij steeds meer op het ontwerp en de realisatie van duurzame mobiliteitsconcepten. Tijdens het bezoek presenteert de industrie enkele baanbrekende Nederlandse projecten op dit gebied.

Zo wordt kennisgemaakt met de Ambulance-drone van de TU Delft die de overlevingskans bij hartstilstand drastisch vergroot. Ook zijn partijen aanwezig als het Solar Team Eindhoven, dat de eerste gezinsauto op zonne-energie ontwikkelde. En TamTam, dat met de Vaarwater App de Amsterdamse grachten beheersbaar maakte. Het zijn oplossingen waarbij het slim verbinden van technologische innovaties met creatieve concepten centraal staat.Na de workshop intelligente mobiliteit en de podium technologie sessie vindt een matchmaking plaats met Nederlandse en Duitse beleidsmakers, instellingen, bedrijven en universiteiten.

Na de workshop intelligente mobiliteit en de podium technologie sessie vindt een matchmaking plaats met Nederlandse en Duitse beleidsmakers, instellingen, bedrijven en universiteiten.

Loading more content...