Nederlands-Duits Coproductieverdrag voor films getekend op Berlinale

Tijdens het Internationaal Filmfestival van Berlijn hebben minister Jet Bussemaker (Cultuur), de Staatsministerin bei der Bundeskanzlerin und Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien Prof. Monika Grütters en de Leiter der Kultur und Kommunicationsabteilung des Auswärtigen Amtes Dr. Andreas Görgen het verdrag voor de coproductie van films ondertekend.

Door deze overeenkomst worden aantrekkelijkere condities gecreëerd om coproducties tussen een en klein land als Nederland en een grote partner als Duitsland mogelijk te maken. Dit  vergemakkelijkt de samenwerking en biedt meer ruimte voor de vakmatige en artistieke uitwisseling tussen regisseurs, acteurs, scenaristen en andere professionals en bedrijven actief in de sector. Ook biedt coproductie zicht op een hogere productieactiviteit in beide landen en zicht op grensoverschrijdende distributie van elkaars films.

Loading more content...