Voor Europa door Cultuur

De European Cultural Foundation (ECF) gelooft dat cultuur een belangrijke bijdrage kan leveren aan een open en democratische samenleving. Dat is de overtuiging van waaruit de ECF 60 jaar geleden is opgericht door Denis de Rougemont, Zwitsers filosoof en Robert Schuman, de architect van de Europese Unie.

Met het manifest Voor Europa Door Cultuur roept de European Cultural Foundation (toekomstige) Europarlementariërs op om cultuur als leidraad te nemen in het ontwikkelen van nieuw beleid. Cultuur is een verbindende schakel tussen verschillende beleidsterreinen, ook op Europees niveau. Investeringen in kunst, cultuur en erfgoed dragen dus ook bij aan een duurzaam, ondernemend en democratisch Europa. Het manifest Voor Europa Door Cultuur is een initiatief van de European Cultural Foundation in samenwerking met Kunsten ’92, Buma Stemra, Buma Cultuur, European Alternatives, Federatie Dutch Creative Industries en de Federatie van Werkgeversverenigingen in de Cultuur.

 

Loading more content...

Aan het einde van bijna elke week krijgen de leden en relaties van de Federatie Creatieve Industrie een actueel overzicht toegestuurd van zo’n beetje alles wat de creatieve industrie regardeert. Dat kan betrekking hebben op het Nederlandse overheidsbeleid, het beleid van de Europese Commissie, subsidiemaatregelen, wetgeving, publicaties et cetera. En voor het goede begrip: het betreft een knipselkrant met hier en daar een toelichting en geen aangeklede nieuwsbrief. Wilt u ook gebruik van deze dienst? Abonneren kan via onderstaand formulier:

 
Akkoord
Niet akkoord