Topteam Creatieve Industrie

Voor iedere topsector is een topteam samengesteld. Dit team bestaat uit onder meer een wetenschapper, een topambtenaar, een innovatieve mkb’er en een boegbeeld uit de sector. Het boegbeeld is de trekker van het topteam en aanspreekpunt voor de uitvoering van de actieagenda.

Het topteam Creatieve Industrie bestaat uit:

Barbera Wolfensberger, Boegbeeld, mkb
Barbera Wolfensberger is sinds 2009 CEO van reclamebureau FHV BBDO. Zij werkt vanaf de jaren '90 voor verschillende Nederlandse bedrijven. Bijna 9 jaar was zij group account director bij PPGH/JWT, een Amsterdams reclamebureau. Ruim 3 jaar werkte zij als hoofd Corporate Identity & Communicatie voor het warenhuis HEMA en bedrijven als Intratuin, Etos en Laurus. Wolfensberger is tevens bestuurslid bij stichting Cinekid en bij SIRE, de Stichting Ideële Reclame. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht en het Centre for Business Studies in Londen.

Erik Huizer, Wetenschap
Erik Huizer is CTO bij SURFnet en in deeltijd hoogleraar “Internet toepassingen” bij de afdeling media- en cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hij is initiatiefnemer voor het Privacy- en Identity lab, een samenwerking tussen de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, Radboud Universiteit, Universiteit Tilburg en TNO.

Jeroen van Erp, mkb
Jeroen van Erp is partner en creatief directeur van Frabrique, Delft, waarvan hij de medeoprichter is. Hij geeft gastcolleges aan diverse opleidingen en is bestuurslid van onder meer de BNO, het Wim Crouwel Instituut, CRISP en de Design & Emotion Society.
topteam

Désirée Majoor, Hca
Désirée Majoor is sinds september 2013 vice-voorzitter College van Bestuur van HKU. Zij is lid van het bestuur Immovator Cross Media network. Daarnaast is zij voorzitter Raad van Toezicht van Het Huis Utrecht.

Marjan Hammersma, Overheid
Marjan Hammersma is sinds februari 2012 directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Daarvoor werkte zij onder meer bij de Nederlandse publieke omroep als hoofd Kijk- en Luisteronderzoek en was ze adviseur van de Raad van Bestuur.

Loading more content...