Creatieve industrie volop aanwezig tijdens What Design Can Do

Donderdag 8 en vrijdag 9 mei vindt in de Stadsschouwburg te Amsterdam het jaarlijkse What Design Can Do plaats. Deze internationale conferentie over design als bron voor maatschappelijke vernieuwing wordt geopend door minister Jet Bussemaker van OCW. Minister Bussemaker benadrukt in haar opening het belang van de creatieve industrie voor onze kennissamenleving. "We hebben vaklui nodig, en specialisten. Maar ook competente rebellen, die door muren heenbreken en verbanden leggen die anderen niet leggen."

Op de tweede dag van What Design Can Do opent Barbera Wolfensberger, boegbeeld Topsector Creatieve Industrie de conferentie. Wolfensberger geeft in haar presentatie een visie op de mogelijkheden en uitdagingen binnen de creatieve industrie. "De innovatieve kracht van onze sector ligt vooral in de samenwerking met andere sectoren. We hebben de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet, maar zien tegelijkertijd nog een enorm groeipotentieel", aldus Wolfensberger. Vrijdag 9 mei aanstaande verschijnt tevens de publieksmonitor waarin de balans wordt opgemaakt van twee en een half jaar creatieve industrie binnen het topsectorenbeleid.

Tot slot staat vrijdag 9 Mei een breakout sessie genaamd "What Design Can Do in Germany" op het programma. Een initiatief ontstaan vanuit het internationaliseringsprogramma van de Topsector Creatieve Industrie. Tijdens deze sessie onder leiding van leden van het topteam Barbara Wolfensberger en Jeroen van Erp, wordt de internationaliseringsagenda nader toegelicht. Daarbij staat "Creatief ondernemen in Duitsland" centraal. Bezoekers van What Design Can Do horen welke kansen Duitsland biedt voor de creatieve industrie en welke mogelijke instrumenten beschikbaar zijn. Ook zal Simon Angei, penvoerder van het Partners for International Business programma "Dutch Eco Design" en incubatormanager van Arnhem Mode Incubator een presentatie tijdens deze break-out sessie verzorgen.

Voor meer informatie over What Design Can Do of het reserveren van uw ticket bezoekt u http://www.whatdesigncando.nl/. Tickets omvatten toegang tot de conferentie, breakout sessies en diverse evenementen als het filmfestival van 1-8 mei in de Balie en kosten € 175,- per dag of € 300,- voor beide dagen.

Loading more content...