Game in the City 2012 – Disruption & Innovation

Game in the City 2012 viert haar 5-jarige jubileum met twee opvallende keynote speakers. Tijdens het grootste Nederlandse game event zullen Olympisch kampioen Epke Zonderland en autocoureur Tim Coronel hun opwachting maken. Met deze bijzondere sprekers, diverse workshops en de uitreiking van de Dutch Game Awards belooft Game in the Citywederom hét zakelijke game evenement van het jaar te worden.

Game in the City 2102 vindt plaats op 22 en 23 november in Amersfoort. Op deeerste dag wordt tijdens diverse presentaties en workshops ingegaan op de toepassingen van games. Topturner Epke Zonderland en autocoureur/ondernemer Tim Coronel treden op als keynote speakers. Zonderland zal ingaan op hoe hij bij Gameship in Leeuwarden gametechnologie,  namelijk motion capture, heeft gebruikt om zijn bewegingen in beeld te brengen. Coronel laat zien hoe de nieuwste racegames de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen en laat zich door bezoekers uitdagen tot een virtuele race. De tweede dag van Game in the City is speciaal gericht op jong talent en studenten. Zij kunnen tijdens deze masterclassdag colleges volgen van experts uit het vak, een must voor elk gamestudent.

Dutch Game Awards
Op 22 november worden de Dutch Game Awards uitgereikt, de belangrijkste prijzen in de Nederlandse game-industrie. De uitreiking van deze awards, ook wel de Nederlandse Oscars van de game-industrie genoemd, vindt plaats tijdens het Control Industry Dinner.

Disruption & Innovation
Game in the City is een tweedaags zakelijk evenement over de toepassingen van games. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: animatie en de visuele kracht van gems, games en sport, games in de zorg en toepassingen in entertainment, zoals interactieve tv en second screen. Omdat crisis en vernieuwing vaak dicht bij elkaar liggen, staat tijdens dit jubileumjaar het thema Disruption & Innovation centraal.

Voor meer informatie: www.gameinthecity.nl of www.dutchgamewards.nl.

***

De aanwezigheid van Epke Zonderland wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting GameAcademy uit Leeuwarden.

Game in the City / Dutch Game Awards is een initiatief van Amersfoort Creatieve Stad in samenwerking met partners als Dutch Games Association, Dutch Game Garden, iMMovator, iZovator, Syntens en Control Magazine.

Loading more content...