8 miljoen voor topsector creatieve industrie

Het InnovatiefondsMKB+ stelt €8 miljoen beschikbaar voor private investeringsfondsen die willen investeren in de topsector creatieve industrie. Dat maakt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) bekend.

"Het InnovatiefondsMKB+ zorgt dat creatieve starters in deze snelgroeiende topsector toegang krijgen tot risicokapitaal", zegt minister Verhagen. "Op deze manier kunnen meer vernieuwende producten in architectuur, mode, design, gaming en nieuwe media op de markt komen."

Creatieve Industrie

De topsector Creatieve Industrie is al jaren één van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. Met het fonds investeert het Innovatiefonds MKB+ in de vroege fase van creatieve starters tot maximaal 50%. Particuliere investeerders in het fonds ontvangen het grootste deel (80%) bij verdeling van rendement.

InnovatiefondsMKB+

Het InnovatiefondsMKB+ start 1 januari en bevat voor de komende jaren €500 miljoen aan innovatiekredieten en durfkapitaal. Nieuw aan dit Fonds is dat ondernemers die hun vernieuwende producten op de markt brengen, de investering van het fonds weer terugbetalen. Op die manier kan het Fonds in plaats van 1 ondernemer, 4 tot 5 ondernemers van krediet voorzien.

De ondergrens voor innovatiekrediet wordt verlaagd van €300 naar €150 duizend. Als het project tijdens de ontwikkelingsfase mislukt, wordt het krediet omgezet in subsidie.

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2011/12/19/8-miljoen-euro-voor-topsector-creatieve-industrie.html

Loading more content...