PIBN sluit zich aan bij Federatie Dutch Creative Industries

Het Platform Internet Bureaus Nederland (PIBN) heeft zich aangesloten bij de Federatie Dutch Creative Industries.
Deze federatie is een samenwerkingsverband van verschillende branches uit de zakelijke, creatieve industrie, zoals mode, games, industrieel ontwerpers, reclame en architectuur. Doel van de federatie is om gezamenlijk één stem te vormen naar de overheid.
De Federatie Dutch Creative Industries is in september 2009 van start gegaan. Het PIBN vindt deelname aan de federatie belangrijk om mee te beslissen in de visie en de strategische agenda van de creatieve industrie. Deze onderwerpen spelen een belangrijke rol in de dialoog met de overheid en haar innovatieplatform.
Het kabinet wil een innovatieve en ondernemende creatieve industrie in Nederland bevorderen. Dat staat in het ‘Beleidsprogramma voor de Creatieve Industrie 2009-2013’ dat de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Economische Zaken vorig jaar september aan de Tweede Kamer hebben gestuurd. Volgens de ministeries kan de creatieve sector een belangrijke bijdrage leveren aan de concurrentiekracht van ons land.
Omdat internet bij veel van deze projecten een sleutelrol speelt, voelt PIBN zich betrokken bij de doelstellingen van dit kabinetsbeleid. PIBN wil met zijn toetreding tot de federatie Dutch Creative Industries meepraten over het uitgestippeld beleid, participeren in de lobby en meebouwen aan de visie van de creatieve sector.
Bron: Adformatie 12 april 2010

Loading more content...